Læs online gratis Læs Online Gratis afhængig side scanninger, som i øjeblikket ikke tilgængeligt for skærmlæsere

Vigtige Højdepunkter fra Nepals langsigtet økonomisk vision FY2020 FY2044 og Nepals 15th femårige plan FY2020 FY2024 NEF

Implementering SDGs er en meget hård opgave i nepalesiske kontekst, fordi geo-politik og hjemlige politiske miljø bestemme hele udviklingsprocessen. Landet er nu ekstremt lider COVID-19 krise. Alle udviklings- værker er blevet afbrudt, og de økonomiske aktiviteter er blevet næsten stoppet. De har direkte påvirket næsten alle målene i 2030-dagsordenen, men i forbindelse med Nepal Mål 1, 2, 3, 4, og 8 er blevet stærkt påvirket. Mest sandsynligt, Nepals planlægger at kandidat fra LDC i 2022 vil være vanskeligt i virkeligheden.

National Planlægning Kommissionen og administrativt personale College er lette processen gennem uddannelse på SDGs lokalisering og implementering af uddannede facilitatorer i 11 kommuner på forsøgsbasis. Den Politik og Planlægning Kommissionen af ​​Gandaki-provinsen er ganske proaktiv at støtte lokale regeringer til at integrere SDGs gennem formulere lokale niveau 5-årige udviklingsplaner.

Hidtil er alle tre kommunale foreninger yde støtte til de lokale regeringer, der omfatter drøfter SDGs så godt. Endvidere er udviklingen uddannelseskapacitet behov for fra de nationale og provinsielle regeringer til at hjælpe de lokale regeringer til at udvikle SDGs rammer deri. Styrkelsen af ​​lokal kapacitet kunne visualiseres som en tre-trins proces: fuldt funktionel og tilstrækkeligt bemandet organisatorisk setup, formulering af SDGs rammer.

udnyttelse SDGs på lokalt niveau behov bevidsthed, fuld politisk ejerskab, kapacitetsudvikling, udvikling af rammer og klare retningslinjer fra føderale og provinsielle regeringer. Selvfølgelig lokale regeringer har brug for mere økonomiske ressourcer til at gennemføre de SDGs på deres område, som er meget udfordrende. Lokale regeringer ikke kodificering af lokale budgetter i overensstemmelse med SDGs. Lokale myndigheder bør ikke tage SDGs som en byrde eller separat program.

Vigtigst er udviklingen stadig ikke tages som menneskerettighederne for mennesker. Politisk samfund, bør de politiske beslutningstagere og embedsmænd ændre deres mening sæt og vedtage menneskerettigheder tilgang i planlægning, politik, programmering og budgettering. Det er lige så vigtigt at øge kapaciteten af ​​civilsamfundsorganisationer og lokalsamfund lokalt.

Den første COVID 19 tilfælde i Nepal blev bekræftet den 23. januar 2022 med en nepalesisk studerende, der var vendt tilbage fra Wuhan Kina den 9. januar. Det var også det første registrerede tilfælde af COVID-19 i Sydasien. Mellem januar og marts, tog Nepal skridt til at forhindre et omfattende udbrud af sygdommen, mens forbereder det ved at skaffe afgørende forsyninger, udstyr og medicin, opgradering sundhed infrastruktur, uddannelse medicinsk personale, og sprede den offentlige bevidsthed. Den landsdækkende lockdown trådte i kraft den 24. marts 2022. Samtidig international grænse blev skjold og internationale flyvninger blev stoppet. Den første død indtraf den 14. maj 2022. Det er stadig uklart, hvad den endelige effekt af coronavirus vil være, de indledende vurderinger er ædru, med tab af liv og levebrød. Dødstallet er stadig klatring.

arbejdere uformelle sektor og daglige lønmodtagere har mistet deres job. Fattige familier, vandrende arbejdstagere og daglige lønmodtagere begyndte at lide af fødevarekrisen. Den begrænsede adgang til ernæringsmæssige tjenester forårsagede yderligere risiko for gravide kvinder, spædbørn og børn under fem af de fattigste familier. Lockdown forhindrer nødhjælpsarbejdere i at få adgang befolkninger med behov for hjælp.

På trods af annonceringen af ​​COVID-19-relaterede relief støtte til de fattige, er der hverken en standard definition af de fattige i nepalesisk regeringsrammer, og heller ikke en database, det kunne bruge til at identificere dem, der kvalificerer til at modtage støtte. Dårlige indvandrerfamilier, arbejdere, og mest sårbare mennesker, såsom LGBTIQ folk kunne ikke modtage nødhjælp støtte. COVID-19 krise udsat ulighederne i samfundet, og det er mest sandsynligt, at stige i de kommende dage.

Der er også en kritisk hul i nepalesisk politiske beslutningsproces, når det kommer til den måde den uformelle økonomi skærer med sårbarheden af ​​arbejdstagere. Den COVID-19 krise har brat belyst de åbenlyse forskelle mellem Nepals rige og de ubemidlede, helt uegnede mellem dem i den formelle versus uformelle sektor. Hundredtusindvis af indvandrere og arbejdstagere, der bor i byerne blev tvunget til at gå hjem under de mest umenneskelige forhold. Nogle af dem har mistet livet på vej. Det blev bevist, at der er ret uformelle sektor arbejdstagere ikke er beskyttet af staten, selv om de ikke har adgang til grundlæggende sociale beskyttelse.

Vandrende arbejdstagere er blevet returneret fra Indien, forventes det, at mere end 600.000 vil vende tilbage fra Indien. I tidligere dage, blev tusindvis af nepalesiske tilbagevendte strandet i Nepal og Indien grænse, og de blev mishandlet. Der er rapporter om, at hjemvendte migranter stigmatiserede og nogle er blevet nægtet tjenester.

Vent! eksklusiv dages prøveversion til verdens største digitale bibliotek

Året 2022 med itsÃ, økonomisk downturnÃ, som følge af den Covid-19 pandemi berørte millioner af menneskeliv. Men hvor mange mennesker mistede deres job, hvor mange familier faldt i fattigdom eller hvor mange blev ramt af mangel på mad? Â

I virkeligheden, hvis man skulle lede efter statistikker over det samlede antal landmænd i Nepal, eller hvor mange nepalesere bor i udlandet, eller hvor mange lever under fattigdomsgrænsen, er der vildt forskellige figurer. Relevante statslige organer ikke selv har statistikken. ,EN

Uanset data er tilgængelige enten forældet eller upålidelige, og bruges som grundlag for politik og planlægning på trods af deres upålidelighed, som udgør en risiko for fattige samfund ikke nyder godt af programmer rettet mod dem.

Det 15. Planen som offentliggjort af National Planning Kommissionen, at befolkningen lever under den absolutte fattigdomsgrænse i Nepal er faldet til 18.%. Men dette er kun et skøn foretaget fra den tredje levestandard undersøgelse udgivet af Central Bureau of Statistics i 2022, som konkluderede, at nepalesere tjener mindre end Rs53 à ¢ â,¬â € hvilket er 25% af befolkningen à ¢ â, ¬â € levede i fattigdom. Ingen sådan undersøgelse er blevet udført lige siden.

Tidligere landbrugsminister Ghanshyam Bhusal noteret på et program for nylig, at der ikke var nogen data tilgængelige med hensyn til landmænd og landbrugssamfund, og det er uklart, hvor mange landmænd er afhængige af landbrugets indkomst. Pr 10-årige offentlige registre indsamlet gennem 2022 landbrugstælling, 3. 3 millioner landbrug husholdninger tegnede sig for 70% af de samlede husstande i landet.

Tallene er dog ikke fortælle om den faktiske produktion af uafskallet eller andre afgrøder hvert år. , Â Landbrugets Census 2022 nævner, at nepalesisk landbruget husstande besidder 2. millioner hektar jord, ud af disse midlertidige afgrøder er plantet i 2. millioner hektar og permanente afgrøder i 0. 7 millioner hektar.

Disse data er dog ufuldstændig, da der ikke er oplysninger om golde landbrugsjord, eller faldet i landbrugsjord som følge af by- plotte i byerne. Der er ingen opdateringer om, hvor mange husstande i landet ikke ejer jorden, som ikke tager en hel luns af befolkningen forsvundet.

Et af de centrale områder af undersøgelsen for Nepal vil være den økonomiske migration, som mindst én i to husstande skønnes at have familiemedlemmer i udenlandsk beskæftigelse. Det Økonomisk Redegørelse af 2022/2022 af Finansministeriet indspillet 4. millioner nepalesere havde forladt fra april 2022 februar 2022 for oversøiske beskæftigelse, men der er ingen optegnelser om, hvor mange af dem er vendt tilbage.

Kurset for tal for industriproduktionen, forbrug eller husstandsindkomst er ikke anderledes. Forbrug data er indsamlet for at kontrollere markedsaktiviteter og den økonomiske status for forbrugeren. I deres fravær, bliver det vanskeligt at analysere fald i markedet på grund af pandemien.

Ikke alene er data vigtige for langsigtet politiske, men også for at gøre vigtige kortsigtede beslutninger. Finansministeriet havde for eksempel besluttet i april 2022 at yde nødhjælp til Nepals daglig løn arbejderklasse. Men der er ingen registrering af, hvor mange eller hvem defineres som daglig-lønarbejdere, endsige af hvem og hvor mange borgere har modtaget nødhjælp.

Regeringen havde også annonceret undtagelser og andre faciliteter til virksomheder, der berøres af pandemi, men forudsigeligt , der er ingen registrering af, hvem og hvor mange virksomheder kom under denne kategori.

Fraværet af et pålideligt datasystem er årsag til hindringer i at identificere potentielle modtagere og træffe foranstaltninger til lettelse distribution. En pålidelig database af risikogrupper kan hjælpe med at forhindre misbrug af bistand og nødhjælp i tilfælde af nødsituationer og katastrofer, mens uorganiserede arkiver efterlade smuthuller for grasserende misbrug af ressourcer.

I henhold til regeringerne Senior Citizens Social Security Stipend Scheme modtager næsten 3 millioner seniorer i øjeblikket godtgørelsen. Men da der ikke er nogen særskilt oversigt over deres økonomiske status, går godtgørelsen til selv dem, der ikke har brug for det. ,EN

Chef for Institut for Økonomi På Tribhuvan University argumenterer DR Shivaraj Adhikari, at databeskyttelsessystemet er svagt i mangel af periodiske og regelmæssige undersøgelser. Der er mangel på pålidelige data, fordi levestandardundersøgelser, industrielle undersøgelser, landbrugscensuses og undersøgelser ikke udføres regelmæssigt, siger Adhikari

Et år siden Nepal gik under Pandemiens indvirkning, er der ingen statistikker om, i hvilket omfang økonomien er blevet påvirket. Et udvalg af -økonomer blev dannet under koordineringen af ​​den tidligere næstformand for den nationale planlægningskommission Min Bahadur Shrestha for at undersøge virkningen, men rapporten er endnu ikke frigivet.

Sidste år var der modstridende rapporter om paddy produktion, med nogle, der viste en spike og andre, der viste en nedgang. CBS udgiver Dataene for økonomisk vækst hvert år baseret på dataene om landbrugsproduktionen fra landbrugsministeriet. Selvom dataene på paddy produktion alene er urealistisk , er det truer til underminere de samlede tal.

Vigtig

192.168.12.1 Standard Router IP Login

192.168.12.1 Standard Router IP Login

Enkel og hurtig internet online undernetmasker, ip-adresse subnet, ip undernet, IPv4 subnet lommeregner. Indtast IP-adresse, netværk maske og få alle info-adresse, netmaske, wildcard, netværk, værter og mere

Oprettet internettet

Oprettet internettet

Tilgængelig fra Expansys Thailand, Oneplus Nord N10 5G Dualsim også tilbehør, Bundle tilbud, anmeldelser og videoer.

De 6 Bedste Skærmbeskyttere til Nintendo Switch

De 6 Bedste Skærmbeskyttere til Nintendo Switch

En skærmbeskytter kan reducere blænding og giver privatliv, når du arbejder på din computer. Læs denne anmeldelse for at finde den bedste overflade pro 4 skærmbeskytter.

Opmærksomhed kræves cloudflare.

Opmærksomhed kræves cloudflare.

Tjek vores områdenummer 214 valg for de allerbedste i unikke eller brugerdefinerede, håndlavede stykker fra vores butikker.

AreaCodePrefix Exchange 540.215

AreaCodePrefix Exchange 540.215

Whos kalde Er det et fupnummer Hvor er det, der kommer fra Alt, hvad du behøver at vide om den 215 områdenummer.

Denne browser understøttes ikke længere.

Denne browser understøttes ikke længere.

EU Smykker Expo, 2175 Us Highway 22 W Union NJ, Smykker Stores Union NJ, Smykker NJ, guld forlovelsesringe, katalog, priser, smykker butikker

Premium håndsæt Beskyttelse Vilkår og betingelser

Premium håndsæt Beskyttelse Vilkår og betingelser

Oplysninger om Area Code og Prefix Exchange 323217. Opslag oplysninger om enhver Area Code og Exchange eller få en liste over alle nordamerikanske NPA NXX.

Sommertid og Kunstig tidszoner en kamp mellem biologiske og sociale Times

Sommertid og Kunstig tidszoner en kamp mellem biologiske og sociale Times

Postnummer 62015 Butler IL Illinois, USA Montgomery County

Vi bruger cookies
Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies.
Tillad cookies.